fbpx

Hoved og kæbe

Behandling ved fysioterapeut:

Hovedpine:

Der er mange forskellige typer hovedpine, her er nogle af de mest almindelige:

 • Spændingshovedpine: Dette er den mest almindelige type hovedpine og kan skyldes stress, træthed, øjenbelastning, dårlig kropsholdning eller andre faktorer. Det føles som en trykkende eller strammende smerte i begge sider af hovedet, og det kan vare i timer eller dage.
 • Migræne: Migræne er en type hovedpine, der er mere intens og smertefuld end en spændingshovedpine. Det kan forårsage en bankende smerte på den ene side af hovedet, kvalme, opkastning og følsomhed over for lys og lyde. Det kan vare i timer eller endda dage.
 • Clusterhovedpine: Denne type hovedpine er sjælden, men meget smertefuld. Det forekommer ofte i klynger, der kan vare fra flere uger til måneder, efterfulgt af en periode med ingen hovedpine. Det forårsager en skarp, brændende smerte på den ene side af hovedet, der kan stråle ud til øjet og templet.
 • Medicinoverforbrugshovedpine: Hvis du tager smertestillende medicin for ofte, kan det faktisk føre til hyppigere og mere intense hovedpine. Denne type hovedpine kan føles som en spændingshovedpine eller migræne.
 • Sinushovedpine: Sinushovedpine er en type hovedpine, der skyldes betændelse i bihulerne. Det forårsager smerte og tryk i kinderne, panden og næsen.

Det er vigtigt at få en korrekt diagnose og behandling, hvis du lider af hyppige hovedpine. Tal med din fysioterapeut i Randers, hvis du har bekymringer eller spørgsmål.

I FysioHuset er vi alle videreuddannede indenfor forskellige områder. Mange af terapeuterne har stor erfaring, og har videreuddannet sig indenfor forskellige smerteproblematikker relateret til nakke og hoved, bl.a. forskellige former for hovedpineproblematikker.

Vi laver en grundig undersøgelse og kommer med et behandlingsforslag, der kan inkludere mange forskellige teknikker.

Kæbeproblematikker, Grundig undersøgelse og behandling ved fysioterapeut i Randers

Kæbeproblematikker/ TMD problematikker er ofte relateret til skader/problematikker med øvre nakkehvirvler og kræver behandling hos en erfaren terapeut/behandler.
Hos Fysiohuset er Jakob specialiseret indenfor Muskuloskeletal Fysioterapi og dermed også behandling af problematikker relateret til kæben og kæbeleddet.

Kæbeleddet:

Symptomer fra kæbeleddet er typisk:

 • Nedsat gabefunktion eller asymmetriske bevægelse med kæben/undermunden.
 • Smerter og ømhed svarende til muskulatur eller strukturer relateret til kæben.
 • Øget spænding, hovedpine og ømhed svarende til tinding og gumme.
 • Ømhed i ansigt, øre, skulder eller nakke.
 • Oplevelse af låsning i kæben eller kliklyd under åbne/lukke funktion
 • Dårlig og urolig søvn, tungepres

Behandling ved synstræner:

Birthe arbejder med børn med bl.a. læsevanskeligheder og voksne med samsynsproblemer, som følge af f.eks. hjernerystelse.

Problemer, der er relateret til samsynet kan være læsebesvær, udviklingsproblemer, træthed og hovedpine ved læsning/computerarbejde, fokuseringsbesvær, langsom læsehastighed og hukommelse. Nogle oplever dobbeltsyn, problemer med at koncentrere sig eller øget lysfølsomhed.

"Jeg finder arbejdet med synstræning enormt spændende. Der bliver heldigvis mere og mere opmærksomhed på hvilken betydning samsynet og synet har for både læring i skolen og ved genoptræning. Derved får flere børn og voksne den hjælp de har brug for. Mit ønske er at jeg kan bruge min viden og erfaring til at give både børn og voksne med samsynsproblemer et godt og stort udbytte af deres træning".

Synstræning med neurooptromitrist Birthe
Scroll to Top