fbpx

Babybehandling i Børneklinikken

Fysioterapi til babyer

Alle tre fysioterapeuter i Børneklinikken undersøger og behandler spædbørn/babyer.

Fysioterapi til babyer og småbørn handler i stor grad om vejledning af jer forældre og at iværksætte en individuelt tilpasset aktiv plan for jeres barn. En plan som I kan udføre derhjemme uden at være presset over at "skulle" nå så og så mange gentagelser af en bestemt øvelse på bestemte tidspunkter.

Hos en stor del af babyer, kan vi med den rette vejledning og aktive tilgang til bevægelse i hjemmet skabe den nødvendige forandring over tid. Det vigtigste for at babyers små kroppe lærer nye bevægemønstrer er kontinuitet og repetitioner, men først og fremmest , at de har det godt imens vi leger/tumler/øver med dem.

Behandler I babyer?

Ja det gør vi. I nogle tilfælde giver det mening at støtte øvelsesterapien med manuel behandling af dit barn.

Vi laver en grundig undersøgelse af dit barn. Finder vi flere fund der giver indikation til behandling , så aftaler vi et forløb sideløbende med øvelser. Finder vi ikke anledning til behandling, fortæller vi jer, hvad vi i stedet anbefaler, som den primære behandling eller videre undersøgelse af dit barn.

Det er vigtigt, at I er inddraget i behandlingen af jeres barn. Hvis der er behov for at inddrage institution eller skole for at støtte barnet bedst muligt, så støtter vi jer gerne i den dialog.

Vi undersøger gerne, hvis...

  • Din baby meget ked af det og urolig
  • Din baby har et fladt område omkring baghovedet
  • Din baby ikke kigger lige meget til højre og venstre side
  • Din baby ikke vil ligge på maven
  • Din baby kryber/kravler med den ene side af kroppen.
  • Din baby ikke griber ud efter legetøj med begge hænder
  • Din baby bliver ked af det ved berøring af hovedet, skulder og nakke fx. når tøjet tages af og på
  • Din baby virker overspændt i kroppen, kan baby fra fødslen fx. ligge på maven og holde hovedet løftet.
  • Din baby virker underspændt i kroppen
  • Du er bekymret for dit barn

Vi samarbejder for børnenes skyld

FysioHusets børnefysioterapeuter og kiropraktorerne på Kristrupvej er gået sammen om at skabe det bedst mulige behandlingstilbud til babyer og børn med problemer i bevægeapparatet.

Vi er i dialog når der er brug for det, og taler sammen om hvordan hhv. fysioterapi og kiropraktik kan hjælpe dit barn. Er du i tvivl om det er det ene eller det andet, der er det rette, så ring og forhør dig hos en af børnefysioterapeuterne eller skriv en mail.

Anbefalinger fra forældre

"Vores søn på 4 mdr. er blevet behandlet to gange af Nille for spændinger og favoritside og efterfølgende er der sket stor fremgang i hans styrke og motoriske udvikling.
Nille undersøgte og behandlede ham kærligt og nænsomt i hans tempo og så det passede til hans humør. Samtidig forklarede hun mig, hvad hun mærkede og hvad hun gjorde. Jeg fik også råd til, hvordan vi bedst kunne gøre hjemme ift. at støtte hans fortsatte udvikling og hvad der således var næste "fokuspunkt". Vi har fået både nærværende og professionel behandling. Det har været meget positivt at komme hos Nille og hun får mine varmeste anbefalinger!"
/Line Meier

Vores datter har været spændt i kroppen, formentlig efter en hurtig fødsel og vist dette med knyttede hænder, stille pige, ikke meget snakken, ked af at køre i bil, og ville helst ikke ligge på maven. Efter 3 behandlinger hos Nille, har vores datter gjort kæmpe fremskridt og vi har fået en helt anden datter, der snakker, ligger meget bedre på maven, kan køre i bil i længere tid, og er væk med de knyttede hænder. Nille er fantastisk dygtig til at give sig tid, have ro omkring sig og at få den lille til at føle sig tilpas et ellers fremmed sted. Nille fortæller hele tiden undervejs hvad hun gør og ligeledes hvorfor, hun inddrager os forældre, både med en masse fine hjemmeøvelser, god vejledning og tryghed. Man er I trygge hænder hos en meget dygtig, menneskelig og rummende fysioterapeut. Så stor anbefaling herfra!

Hilsen fra Emma

Book en tid ved børnefysioterapeut

Ring og få en uforpligtende snak

Scroll to Top