fbpx

Specialbehandling med GynObs fysioterapi

UroGynObs* fysioterapi er et specialiseret behandlingstilbud hos FysioHuset, der arbejder med bækkenbundens muskulatur og funktion.

Vores fysioterapeut Klara er uddannet i at tackle ufrivillig vandladning (UI) og afføringsinkontinens (AI) hos både kvinder og mænd, hvilket ofte er et betydeligt og stigmatiseret problem.

Vi forstår, at mange lider af UI under fysisk aktivitet såvel som ved hoste, nys og lignende situationer. Nogle oplever akut vandladningstrang og har svært ved at nå toilettet i tide, mens andre oplever en blanding af begge typer inkontinens.

Tilgangen er at hjælpe dig med bækkenbundstræning, der i de fleste tilfælde kan lindre problemet, men det kræver ofte vejledning for at gøre det korrekt. Før træningen påbegyndes, udfører vi en grundig undersøgelse på klinikken. Diagnosen stilles ud fra dine symptomer, hvor vi også inddrager redskaber som væske- og vandladningsdagbøger samt eventuelle blevejningstest. Derudover udfører vi en gynækologisk undersøgelse for at vurdere knibefunktionen og andre relevante faktorer.

Fysioterapi ved inkontinens eller smerter i underlivet.
Fysioterapi ved inkontinens eller smerter i underlivet.

I sjældne tilfælde kan mere omfattende kliniske undersøgelser af blærefunktionen være nødvendige for at stille den rette diagnose og sikre den passende behandling. Vi er opmærksomme på, at UI og AI kan have en betydelig negativ indvirkning på livskvaliteten og potentielt føre til social isolation, påvirkning af samlivet, psykisk helbred, reduceret fysisk aktivitetsniveau og øget risiko for sygdom, herunder livsstilssygdomme.

Undersøgelse og behandling af ufrivillig urin- og afføringsinkontinens er et speciale inden for dansk fysioterapi, og hos FysioHuset tilbyder vi en professionel og diskret tilgang til disse udfordringer for at hjælpe dig med at genoprette din livskvalitet og trivsel.

Symptomer efter fødsel eller operation i underlivet kan være:

  • Smerter ved samleje
  • Spændt muskulatur
  • Afføringsinkontinens
  • Urininkontinens
  • Smerter ved at sidde ned

*Urologi, gynækologi og obstetrik

Scroll to Top