Traumeorienteret yoga ved Janne Frausing Østergaard

Traumeorienteret yoga er en struktureret og støttende yogaform, hvor der arbejdes med bevægelse, åndedræt, styrke, balance og afspænding. Programmet følger en fast struktur af både siddende, stående og liggende yogaøvelser. Undervejs inviteres du til at sanse og mærke din krop, og at træffe dine egne valg om bevægelse og åndedræt på baggrund af det, du mærker.

Traumeorienteret yoga er for dig, der oplever at det kan være svært at finde tryghed i din egen krop. Måske har du været udsat for ting i livet, der har sat aftryk på krop og nervesystem, så du feks oplever at kroppen er ekstra årvågen og på vagt eller det modsatte, hvor du oplever at forbindelsen til dig selv og omgivelserne er blevet afbrudt.

Ved at øve os på at lytte til kroppens signaler, og kunne opholde os med de fornemmelser, der kommer og går, kan vi (gen)etablere kontakten til kroppen som et trygt sted at være. Når vi lytter til kroppens signaler kan vi også bedre mærke vores behov og lade kroppen guide os til måske at træffe nye og bedre valg både i forholdet til os selv og i forholdet til andre mennesker.   

Der lægges vægt på at skabe et forudsigeligt og roligt rum, hvor du kan opleve tryghed. Når vi bevæger kroppen og er bevidst nærværende med det vi sanser og mærker, kan vi komme i kontakt med tidligere oplevelser. Af hensyn til din tryghed anbefales at du er i et terapeutisk forløb i forvejen eller har mulighed for en samtale med en psykolog eller psykoterapeut, hvis du får behov for at tale om dine oplevelser i en terapeutisk kontekst.

Du er velkommen uanset om du har prøvet yoga før eller du er nybegynder. Der tages altid udgangspunkt i den enkelte, og der lægges mere vægt på den subjektive sansning af kroppen og oplevelsen af nuet end af det fysiske udtryk af yogaøvelserne. 

Jeg er uddannet facilitator af Traumeorienteret Yoga. Det er en uddannelse, der direkte bygger på forskning og evidens fra Boston Traume Center om yoga som supplerende behandling i behandlingen af traumer. Derudover er jeg uddannet ergoterapeut og har arbejdet 20 år som behandler og underviser indenfor psykiatrien.

Hvis du er i tvivl om Traumeorienteret Yoga er noget for dig er du velkommen til at skrive til mig på mail : jb.frausing@gmail.com og høre nærmere. Der er også mulighed for at møde mig og få en grundigere introduktion til metoden og selve praksis til introaften d. 18/8.
Det første forløb starter efteråret 2020 og kommer til at foregå tirsdag kl: 19-20.15. Det strækker sig over 6 gange fra tirsdag d. 01.09 til tirsdag d. 06.10.
Der er plads til 6 deltagere på holdet. Det første forløb tilbydes til intropris 549 kr. 
Tilmelding til mail@fysiohuset.dk