Mundbind

Nu skal der bruges mundbind på klinikken

Nye retningslinjer fra Sundhedsstyrrelsen.

Alle skal nu have mundbind eller visir på, når de kommer ind i klinikken. Der vil være en venlig påmindelse på døren indtil klinikken.

Ved behandling hos fysioterapeuten kommer man ofte tæt på hinanden, inden for den anbefalede meter, og derfor bliver det nu påkrævet at have et mundbind eller visir på når du skal til behandling.

Mundbind kan købes på klinikken til 5 kr pr stk eller 50 stk for 250kr.

Hvis du kommer for at træne i vores træningssal, eller kommer og træner på hold, skal du som før være opmærksom på at holde afstand og spritte hænder samt redskaber af før og efter brug.  

 

Uddrag fra Sundhedsstyrrelsen.

Nu skal masker bruges langt oftere på sygehuse, plejehjem og ved lægen


Sundhedsstyrelsen har skærpet retningslinjerne for brugen af værnemidler på sundheds- og ældreområdet og visse dele af socialområdet. Øget brug af masker og mundbind skal forebygge smitte i situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand.

Hvornår skal jeg som patient eller pårørende bruge mundbind?

Du skal bruge mundbind, hvis du eksempelvis skal til lægen, til fysioterapeut, eller skal undersøges på sygehuset, og der er behov for, at sundhedspersonen kommer helt tæt på. Det er derfor en god ide, at du tager et mundbind med, så du kan tage det på, hvis der bliver behov for det.

Nogle steder kan der også allerede være lavet en anbefaling om, at du skal have mundbind på i venteværelset, eller når du ankommer til sygehuset.

Hvis du er i tvivl om, hvilke anbefalinger der gælder, der hvor du skal behandles eller undersøges, kan du kontakte stedet.

Skal du på besøg på et plejehjem eller sygehus, anbefaler vi, at du tager et mundbind på, hvis du skal helt tæt på den du skal besøge, fx hvis du skal holde i hånd eller hjælpe med at gå.
Hvilket mundbind skal jeg bruge?

Som patient eller pårørende kan du bruge de mundbind, du formentlig allerede har derhjemme. Vores anbefalinger til, hvilket mundbind du skal bruge, er nemlig de samme, som dem vi anbefaler dig, når du skal med tog eller skal på cafe. Vi anbefaler derfor, at du bruger enten CE-mærkede engangsmundbind eller stofmundbind af god kvalitet. Du kan bruge et heldækkende ansigtsvisir, hvis du ikke kan bruge et mundbind.